Kaj vsebuje zdravilo Iberogast®

What's in Iberogast®

Moč devetih zdravilnih zelišč

Čedalje več ljudi občuti simptome, ki vključujejo bolečine v trebuhu, krče, občutek sitosti, občutek teže, napihnjenost, napenjanje in slabost. To lahko pripišemo spremenjenemu življenjskemu slogu in vse večjemu stresu. Čeprav so prebavni simptomi pogosto neškodljivi, so lahko kljub temu zelo mučni in neprijetni, zlasti če so dolgotrajni. Simptomi so pogosto povezani med seboj in ljudje pogosto občutijo različne simptome hkrati. Z usmerjenim delovanjem na različne vzroke hkrati zdravilo Iberogast® zagotavlja celovit pristop ter omogoča hitro in učinkovito lajšanje simptomov. Vsak od izvlečkov devetih posebej izbranih zdravilnih rastlin v zdravilu Iberogast® ima posebno zdravilno učinkovino, ki ciljno deluje na različne vzroke prebavnih simptomov.5

Zel in korenina obrečnega grenika (Iberis amara) – velika moč drobnih cvetov

Ta zeliščni izvleček olajša bolečine in vašim prebavilom omogoči normalno premikanje.

Obrečni grenik je bogat s flavonoidi in glukozinolati ter je glavna zdravilna učinkovina v zdravilu Iberogast®, ki pomaga hrani, da se premika v pravo smer. Sočasno aktivira in sprošča črevesne mišice ter tako spodbuja premikanje naprej. Ima tudi protivnetne lastnosti in nase veže agresivne proste radikale

Zel in korenina obrečnega grenika (Iberis amara)

Korenina angelike (Angelicae radix) – zmogljiv izvleček za prebavne tegobe

Ta zmogljiv rastlinski izvleček blaži krče in spazme, telesu pomaga pri prebavi in sprošča črevesne mišice.

Vsebuje eterična olja, kumarine, tanine, flavonoide in amaroide ter ima antioksidativne učinke. Deluje tudi protivnetno.

Korenina angelike (Angelicae radix)

Plodovi navadne kumine (Carvi fructus) – veliko več kot le začimba v kuhinji

Ta izvleček zmanjšuje napenjanje in bolečine ter lajša krče.

Kumina, ki vsebuje eterična olja, kumarine, flavonoide in flavonolglikozide, telesu pomaga pri prebavi hrane, ki povzroča napenjanje. Ima tudi protimikrobni učinek, s katerim zavira rast škodljivih bakterij.

Kumina prihaja iz Azije, vendar zdaj raste tudi v Evropi in severni Afriki, gojijo pa jo v Sibiriji, na Kavkazu, v Himalaji, Mongoliji in Maroku. Je ena najpogostejših prostorastočih rastlin v Nemčiji.

Plodovi navadne kumine (Carvi fructus)

Cvetovi kamilice (Matricariae flos) – univerzalna rastlina

Ta zdravilna rastlina uravnava pravilno premikanje prebavil ter lajša krče in spazme.

Cvet kamilice je bogat z eteričnimi olji, organskimi kislinami, kumarini in flavonoidi. Deluje protivnetno, ima protibakterijske lastnosti in je v pomoč pri samozdravljenju.

Rastlina izvira iz južne in vzhodne Evrope ter zahodne Azije, zdaj pa jo najdemo tudi po vsej Evropi, v Severni Ameriki in Avstraliji

Cvetovi kamilice (Matricariae flos)

Plodovi pegastega badlja (Cardui mariae fructus) – za lažjo prebavo

Plodovi pegastega badlja lajšajo krče in spazme, lajšajo prebavo in zmanjšujejo bolečino.

Plodovi pegastega badlja vsebujejo učinkovite sestavine: flavolignane, neolignane in flavonoide. Ti sproščajo prebavne mišice in spodbujajo prebavo.

Pegasti badelj izvira iz sredozemskih držav, severne Afrike, Male Azije in južne Rusije, zdaj pa ga gojijo v Nemčiji, Avstriji in vzhodni Evropi.

Plodovi pegastega badlja (Cardui mariae fructus)

Listi navadne melise (Melissae folium) – tekoče zlato, ki pomirja želodec

Ta izvleček ima močen pomirjevalni učinek, lajša želodčne in črevesne krče, spodbuja prebavo ter zmanjšuje napenjanje in bolečine.

Melisa je znana po svoji močni, ostri aromi po limoni in vsebuje eterična olja, tanine ustnatic, triterpenske kisline, amaroide in flavonoide.

Melisa je najprej rasla v vzhodni sredozemski regiji in Mali Aziji. V srednjem veku so jo menihi prinesli v nemške samostane. Od tedaj je njeno gojenje močno razširjeno.

Listi navadne melise (Melissae folium)

Zel krvavega mlečnika (Cheliodium herba) – za manj napenjanja

Izvleček te rastline spodbuja prebavo in olajša napenjanje in bolečine.

Vsebuje alkaloide, organske kisline in flavonoide. Ti stimulirajo mišice v želodcu, izboljšajo prebavo in sproščajo prebavila. Zaradi njih ima rastlina močno protivnetno in protibakterijsko delovanje.

Krvavi mlečnik izvira iz južne Evrope in Azije, zdaj pa ga najdemo po vsej Evropi in Severni Ameriki.

Zel krvavega mlečnika (Cheliodium herba)

Listi poprove mete (Menthae piperitae folium) – aromatični in zdravilni

Listi poprove mete s svojo ostro in svežo aromo lajšajo krče v želodcu in črevesju. Prav tako lajšajo bolečine ter zmanjšujejo napihnjenost in napenjanje.

Ta zdravilna rastlina je bogata z eteričnimi olji in tanini ustnjatic, kar ji zagotavlja njene koristne učinke, vključno s protivnetnim delovanjem.

Poprova meta raste v zmernih podnebjih, zlasti v Evropi in severni Afriki. Gojijo jo v Evropi, vzhodni Evropi, Ameriki in Aziji.

Listi poprove mete (Menthae piperitae folium)

Korenina golostebelnega sladkega korena (Liquiritiae radix) – sladkost, ki pomaga želodcu

Ta zdravilna rastline lajša krče v želodcu in črevesju ter zmanjšuje bolečine.

Korenina golostebelnega sladkega korena ima protivnetno delovanje in vsebuje glicirizinsko kislino, ki ima zaščitni učinek na sluznico želodca in prebavil. Vsebuje tudi flavonoide, fitosterole in kumarine, ki sproščajo želodčne mišice.

Izvira iz sredozemske regije in zahodne Azije, zdaj pa jo gojijo na Kitajskem in v Rusiji ter v nekaterih zahodnoevropskih državah.

Korenina golostebelnega sladkega korena (Liquiritiae radix)

Učinkovitost zdravila Iberogast® so dokazali v številnih kliničnih raziskavah

Iberogast® ni le v ospredju trenutnega trenda uporabe učinkovitih naravnih zdravil, ampak postavlja tudi znanstvene in medicinske standarde za zdravila rastlinskega izvora, na voljo brez recepta.

Njegovo učinkovitost so dokazali v več kot 20 kliničnih preskušanjih, ki so vključevala več kot 7.000 odraslih udeležencev. Zdravilo Iberogast® so preskusili tudi pri več kot 43.000 otrocih in tako ugotavljali njihove izkušnje z zdravilom.7

Kar pa je najpomembneje, rezultati vseh teh raziskav kažejo naslednje:

  • Zdravilo Iberogast® je učinkovito pri zdravljenju motenj prebavil in njihovih simptomov.5
  • Deluje hitro − olajšanje je občutno že po 15 minutah po zaužitju.1
  • Bolniki ga zelo dobro prenašajo.
  • Je varno.

Iberogast®

Zdravje vaših prebavil lahko močno vpliva na vsakodnevno počutje. Čeprav so prebavni simptomi pogosto neškodljivi, so lahko kljub temu zelo mučni in neprijetni, zlasti če so dolgotrajni. Zato je tu Iberogast®: S kombinacijo devetih zdravilnih zelišč olajša prebavne simptome na naraven, hiter in učinkovit način.2,5

VSE O ZDRAVILU IBEROGAST®

Iberogast® - Naravna in hitra rešitev za vaše prebavne simptome.

Iberogast