Izdelava zdravila Iberogast®

Mężczyzna z brodą w granatowej kurtce.

Naš strog proizvodni proces od polja do stekleničke pomeni, da je Iberogast® visokokakovostno, učinkovito in varno zdravilo, na katerega se lahko zanesete, da bo olajšalo vaše prebavne simptome.

Pravi pristop k zdravilom rastlinskega izvora

Zdravila rastlinskega izvora niso preprosta za izdelavo. Rastline za uspevanje potrebujejo določena hranila ter ravno pravo količino vode in svetlobe. Stvari so še bolj zapletene, saj pogosto koristne snovi nastanejo le v določenih točkah življenjskega cikla. Ekstrakcija teh snovi iz rastlin je prav tako zapleten proces.

Rastline v zdravilu Iberogast® rastejo v skladu s t. i. dobro kmetijsko prakso (GAP), kar pomeni, da so rastni pogoji standardizirani in nadzorovani.

Z znanjem in izkušnjami izdelujemo zdravila rastlinskega izvora tako, kot je prav, in sicer glede gojenja in pobiranja ter glede predelave in ekstrakcije.

Naložba v trajnost

Družba Bayer sledi najvišjim standardom in je zavezana trajnosti. Skrbno prideluje izvlečke kakovostnih zdravilnih rastlin in pri tem uvaja celovito shemo kakovosti in varnosti. Devet zdravilnih rastlin, uporabljenih v zdravilu Iberogast®, skrbno in odgovorno gojimo na različnih lokacijah po svetu.

Najvišja kakovost

Prizadevamo si za zagotavljanje izdelka najvišje kakovosti, zato rastline gojimo v najboljših razmerah. Prav tako strogo nadzorujemo pobiranje, ekstrakcijo in izdelavo. Metode ekstrakcije so optimizirane za vsak izvleček posebej. Izvlečki se na vsakem koraku procesa preskušajo v skladu z dobro proizvodno prakso (GMP), s katero zagotavljamo najvišje standarde in ohranjamo vrhunsko kakovost. Rezultat? Iberogast® je učinkovito in varno zdravilo, ki mu zaupa več kot 52 milijonov ljudi v 30 državah sveta.

Młoda uśmiechnięta kobieta trzyma skrzynkę pełną warzyw.

Kompleksen proizvodni proces

Proizvodni proces zdravila Iberogast® je kompleksen od polja do stekleničke za zdravilo in na vsaki stopnji vključuje stroga proizvodna pravila in nadzorne mehanizme.

Gojenje in pobiranje

Zdravilna rastlina Iberis amara (obrečni grenik) je ključna sestavina zdravila Iberogast®; po njej se Iberogast® tudi imenuje. Polja z rastlino Iberis amara prekrivajo območje, večje od desetih nogometnih igrišč, v okolici Darmstadta v Nemčiji. Rastline poberemo vsako leto ob optimalnem času in jih nato takoj na hitro zamrznemo, da ohranimo njihove dragocene zdravilne učinkovine. Vsaka 50-mililitrska steklenična zdravila Iberogast® vsebuje približno eno rastlino Iberis amara. Drugih osem zdravilnih rastlin, ki se uporabljajo za izdelavo zdravila Iberogast®, gojimo in pobiramo varno in trajnostno po vsem svetu.

Predelava in spremljanje

Drugih osem zdravilnih rastlin, ki se uporabljajo za izdelavo zdravila Iberogast®, gojimo in pobiramo varno in trajnostno po vsem svetu. Po obširni reviziji kakovosti skrbno zdrobimo različne sorte, jih nato zmešamo z alkoholno in vodno raztopino, s katero ekstrahiramo in ohranimo dragocene zeliščne sestavine rastline.

Proizvodnja in nadzor kakovosti

Po dodatnem nadzoru kakovosti izvlečke zmešamo v točno določenih količinah po skrivni formuli. Pomembno je, da je kombinacija prava, saj v pravilni mešanici zdravilne učinkovine zdravila Iberogast® delujejo skupaj, sinergistično, na različne prebavne simptome hkrati. Po mešanju poteka filtracija.

Končni izdelek

Ko so vsi kakovostni standardi doseženi, zdravilo ustekleničimo, zapremo in zapakiramo na vrhunski proizvodni liniji. Vaša steklenička zdravila Iberogast® od gojenja do pakiranja prestane približno 50 različnih nadzorov kakovosti, zato lahko zaupate, da vam bo naše zdravilo prineslo varno, učinkovito in hitro olajšanje prebavnih simptomov.

Iberogast® - Naravna in hitra rešitev za vaše prebavne simptome.

Iberogast