Vaši prebavni simptomi

Zdravje vaših prebavil lahko močno vpliva na vsakodnevno počutje.4 Če torej občutite neprijetne prebavne simptome, jih ne prezrite.

Ljudje imajo neprijetne prebavne težave.

Prebavni sistem

Prebavila so pomemben del telesa. Gre za skupino organov, ki delujejo skupaj in vsrkavajo hranila, vitamine, minerale in vodo ter hrano pretvarjajo v energijo.
Poleg tega prebavila tudi odstranjujejo odpadne snovi, ki jih telo ne potrebuje. Ali ste vedeli, da so prebavila povezana z drugimi pomembnimi organi, tudi z možgani?

Medsebojno so povezani v t. i. »os prebavila–možgani«
To pomeni, da zdravje prebavil vpliva na splošno počutje in imunski sistem.

Kakšne težave imajo ljudje?

Niste edini, ki ima neprijetne prebavne simptome. Čedalje več ljudi občuti simptome, ki vključujejo bolečine v trebuhu, krče, občutek sitosti, občutek teže, napihnjenost, napenjanje in slabost. To lahko pripišemo spremenjenemu življenjskemu slogu in vse večjemu stresu. Čeprav so prebavni simptomi pogosto neškodljivi, so lahko kljub temu zelo mučni in neprijetni, zlasti če so dolgotrajni. Simptomi so pogosto povezani med seboj in ljudje pogosto občutijo različne simptome hkrati. Ni čudno, da oboleli pogosto obupano iščejo pomoč.

Ali obstaja zdravilo?

Pri marsikom se prebavni simptomi pojavljajo pogosto ali celo nikoli ne izginejo. Trenutna zdravila so usmerjena na odstranjevanje ali zmanjševanje prebavnih simptomov, tako da bolniki lahko uživajo v vsakdanjih opravilih in si povrnejo kakovost življenja. Pomembno je vedeti, da so simptomi pogosto povezani med seboj in se pojavljajo hkrati. Večina zdravil je usmerjena le na en konkreten vzrok ali simptom. Z usmerjenim delovanjem na različne vzroke hkrati zdravilo Iberogast zagotavlja celovit pristop ter omogoča hitro in učinkovito olajšanje simptomov.2

Kompleksnost prebavil

Vzroki niso vedno znani.

Včasih je težko ugotoviti, kaj povzroča določen prebavni simptom. Dejstvo je, da vseh vzrokov še nismo odkrili. Vemo pa, da imajo pri tem vlogo tako genetika kot dejavniki iz okolja, na primer stres, čustvena razburjenost, potovanje, spremembe prehrane in jemanje zdravil.

S prebavnimi težavami so povezali hude motnje delovanja prebavil:

  • želodčne mišice, ki se premikajo prehitro ali prepočasi
  • čezmerno aktivne želodčne mišice
  • preobčutljivi želodčni živci
  • vnetje
  • povečano nastajanje plinov

Če se vam dlje časa pojavljajo različni prebavni simptomi, obiščite zdravnika. Morda imate prebavni sindrom, kot sta funkcionalna dispepsija (FD) in sindrom razdražljivega črevesa (SRČ).

Bolečine v želodcu in črevesni krči

Prebavni simptomi/kliknite na prebavni simptom in odkrijte, kaj lahko storite


Funkcionalne motnje prebavil

Če že dlje časa doživljate različne prebavne simptome, imate morda funkcionalno motnjo prebavil. Pojdite k zdravniku.

Kaj je SRČ?

Sindrom razdražljivega črevesa (SRČ) je znan prebavni sindrom. SRČ je lahko zelo neprijeten in obolelim onemogoča uživanje v vsakdanjih dejavnostih.
Njegovi simptomi vključujejo bolečine v trebuhu, napihnjenost, neredno odvajanje blata in občutek, da morate po odvajanju blata spet odvajati.
Ni še znano, kaj povzroča SRČ, in zdravila za zdaj ni. Zdravljenje se osredotoča na lajšanje simptomov sindroma. Zdravilo Iberogast prinaša hitro in učinkovito olajšanje simptomov SRČ.1

Kaj je FD?

Tako kot SRČ je tudi funkcionalna dispepsija (FD) ena najpogostejših motenj prebavil. FD, ki jo včasih imenujejo tudi »živčni želodec«, ima lahko velik vpliv na počutje obolelega.
Simptomi vključujejo krče, bolečine, občutek sitosti, slabost, bruhanje, napihnjenost in zgago.
Vzrok FD še ni znan, vendar imajo psihološki dejavniki domnevno veliko vlogo.
Postavitev diagnoze je lahko težavna, FD in SRČ se tudi precej prekrivata.
Tudi tu še ni zdravila, a oboleli lahko simptome obvladujejo z nekaj ukrepi, na primer z jemanjem zdravila Iberogast, ki prinaša hitro in učinkovito olajšanje.1,2

Zaupajo mu
zdravniki in
bolniki

Zdravilo Iberogast – naravno in učinkovito zdravilo za različne prebavne simptome

Zdravilo Iberogast je eno bolj preučenih zdravil rastlinskega izvora za prebavne težave na svetu.7 V Nemčiji je zdravilo prvega izbora za zdravljenje težav s prebavili.6 V 55 letih mu je zaupalo že več kot 52 milijonov bolnikov po svetu.7

Moč
narave

Kombinacija zdravilnih rastlin v zdravilu Iberogast

Zdravilo Iberogast izkorišča moč izvlečkov devetih zdravilnih rastlin. Vsak od izvlečkov devetih posebej izbranih zdravilnih rastlin v zdravilu Iberogast ima posebno zdravilno učinkovino, ki ciljno deluje na različne vzroke prebavnih simptomov.5
Zdravilne rastline, združene v zdravilu Iberogast, se vzajemno dopolnjujejo in delujejo skupaj ter tako hkrati lajšajo različne prebavne simptome.5